Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koupě papouška ŽAKA KONGO

3. 6. 2010

 

kuba-11.jpg

Koupě papouška ŽAKA KONGO

Pokud jste se rozhodli koupit Žaka kongo, měli by jste počítat stím, že Vás čeká občasný hluk a ničitel věcí. Musím říct, z vlastní zkušenosti, že Kuba má někdy půlhodinku, kdy si žvatlá pro sebe a křičí na celý dům. Takže pokud bydlíte v bytě, myslete na své sousedy.

Další věc, ničitel nábytku. Kuba bere do zobáku co mu příjde pod nohy. Zatím to není tak hrozné, ale musíme ho hlídat, protože má rád kábly hlavně od internetu. Nejhorší co můžete udělat, když uvidíte svého papouška něco klovat, mu nadávat, hodit ho pryč a dělat na něj "tytyty" to je pro něho jako podnět k dalšímu a ještě horšímu okusování. Nejlépe to jde vyřešit, když mu nabídnete jinou hračku.

Jednou z dalších vadivých variant je trus, kterému se nevyhnete, když papoušek bude venku. Když  byl Kuba trochu větší, měl dobu, kdy do klece vůbec nekálel. Vydržel to celou noc, ale jakmile jsme otevřeli dveře u klece, vyskočil ven a šup první co udělal byl "dáreček" a né zrovna malý. Dokážete si představit kolik se toho v něm nashromáždilo přes noc . Musíte počítat stím, že jak začne létat bude to ještě o kapánek horší, než si najde ty svoje místečka.  Kuba už má svoje "letecké stanoviště" takže jsme tam udělali opatření pro jeho trus, ale i tak máme velkou spotřebu kuchyňských utěrek.

Slyšela jsem, že se dá papoušek naučit chodit na wc, ale pro nás je zatím snažší chodit po pokojích a uklízet.

Předposlední věc, je čas. Pokud patříte mezi workoholiky tak na Žaka konga zapomeňte a kupte si třeba andulku. Žako potřebuje spoustu pozornosti a to říkám opravu SPOUSTU. My to děláme tak, že jakmile ráno vstaneme tak Kuba už křičí, takže automaticky otevíráme dvířka a Kubův den začíná. Je s námi např. 3 hodiny v obýváku, kdy sledujeme televizy a Kuba si létá a dělá co chce. Nejvíc času však tráví tím, že nám sedí na hlavák a leze po nás. Taky se nám stává, že usne na svém obývacím bidle. Dnes už je naučený tak, že po cca 2 hodinách ráno (ale je to většinou víc) ho dáme do klece, aby se najedl, osvěžil a odpočinul. Když si ho nevšímáme pochvíly se uklidní a usne. A tak nějak podobně to chodí celý den.

V pracovní dny, kdy mám stále ranní bývá většinou doma přítelkyně, která odjíždí kolem 11 hodiny, takže má možnost se prolétnout, ale když máme ranní obě nemá stím problém vydržet. Až na to, že když přijdeme odpoledne domů a pustíme ho tak má takovou létavou, že nestačíme uhýbat :-).

A konečně poslední věc, je jejich dlouhověkost Žako kongo se může dožít 50-60 let.

 

To je asi tak všechno.. (nejlépe než si pořídíte papouška je dobré si přečíst některou odbornou literaturu)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chtel bych koupit papouska ZAKA

(radek, 16. 1. 2020 16:48)

Dobry den rad bych koupil papouska Zako nejlepe od chovatela okoli Prahy do jedoho roku rad uvitam veskere informace dekuji emal radekzizka88@yahoo.com tel 737938757

kde si mám koupit Žaka

(Petr , 15. 6. 2011 18:19)

Dobrý den. Nevíte nějaké chovatele Žaků. A kde jste koupila vy Žaka.

Re: kde si mám koupit Žaka

(Patrik, 4. 2. 2013 21:21)

Zdravím všechny nadšence Žaků. Taky jsem si před týdnem pořídil dvouměsíční holku Žaka. Soužití je zatím krátké, ale už teď ho můžu doporučit. Mám ho od chovatelky kousek od Plzně, paní Babkové. Lze ji snadno nalézt na internetu, budete li se o ptáčka seriózně zajímat. Tento človíček je taková ptačí máma, s letitými zkušenostmi v chovu papoušků, žádní farma na peníze. Vše mi pečlivě vysvětlila, samozřejmostí je vyšetření na nemoci a kupní smlouva, opravdu mohu doporučit. Ptáčulu si ještě sám dokrmuji. Neskutečně k Vám přilne, jako dítě, snaží se žvatlat, vyžaduje pozornost,miluje tulení a mazlení, neustále si pobrukuje...Pokud chcete mazlíka do rodiny, pak určitě ještě mimino těsně před ukončením dokrmování. Ne, že by to později nešlo, ale stojí to mnohem víc úsilí.

Re: Re: kde si mám koupit Žaka

(Vladka, 27. 8. 2016 20:17)

Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit, neměla byste kontakt na paní Babkovou? Máme velkyý zájem o mládě žaka, a nevíme na koho se obrátit. Děkuji a přeji hezký ptačí večer :-)
Vladka
1vladka1@seznam.cz

Re: Re: kde si mám koupit Žaka

(Kristýna, 13. 12. 2018 21:21)

Dobrý den,
Chtěla bych moc kontakt na paní Babkovou z Plzně.
E-mail: kristy2002@seznam.cz
Dekuju moc

dotaz

(Markéta Bartoškova, 3. 12. 2013 16:27)

Dobrý den, prosím o radu, je žako hodně hlučný? Můžu si ho pořídit do bytu? Na netu jen čtou, že je hlučný a zlí.děkuju za odpověď.můj email mark.bartoskova@seznam.cz

Prvni dny u nas doma

(Silvie, 23. 9. 2013 22:51)

Ahoj všem, prosím o radu. Včera jsme si dovezli domů samičku Žaka. Má 4 měsíce. Nechce nám zatím žrát, sedí nehnuě v kleci, když se přiblížím cvaká a čepíří se. Jsem smutná a nevím co udělat aby byla šťastná. Děkuji za radu. Hezký den.

Shanim dobreho chovatele

(Renca, 2. 9. 2012 20:21)

Ahoj, mám v plánu si pořizovat zaka. Měla bych zájem o mlade z dobrých rukou.. zkušeného a dobrého chovatele. Víte prosim o někom o kom víte, že je neprodává poprvé nebo Ho máte rovnou osvědčeneho? příp.nějaký kontakt? Budu moc vděčná. Děkuju.:))

Žako

(Lucka, 29. 6. 2012 12:25)

A kolik teda Žako stojí? Děkuju.

zako kongo

(anitek, 8. 6. 2012 22:04)

ahoj ja mam doma zaka a stoji to za to si ho koupit ale jestli chcete aby mluvil tak si udelejte nejakej ten čakaas ,protoze ho to musíte naučit ten naz uz umi hodne slov jeho nejhlavnejsi slova jsou(ahoj,dobrou,žako)vazne to stoji za ty penize koupit si zaka:)

zako kongo

(terka, 23. 5. 2012 14:32)

prosiiiim nevíte kde sezenu nakeho hodne levneho zaka??

Re: zako kongo

(Beata, 8. 6. 2012 20:55)

s lacnymi zakami je to dost tazke. Jasne ze sa daju zohnat aj za 300€ ale takehoto vtacka by som neodporucovala kupit. Pravdepodobne bude mat neaku psychicku traumu, bude zle vychovany a nikdy to nebude vas kamarat. Som nazoru ze ked uz clovek kupije Zaka tak sa mardsej buchnut po vacku a brat si mlada od profesionala ktory sa tymto zivy. Jedneho takeho mam a je to milacik

Petr

(žako kongo, 17. 6. 2011 5:52)

No nejčastěji seženete žaka konga přes inzerát, např. ifauna nebo na internetu. Možná by se dal sehnat i na burzách. Já jsem koupila kubu přes inzerát v ifauna.cz a chovatel byl z Rosic, což jsme neměli tak dalo. Byl velmi příjemný a všechno nám vysvětlil. Kuba se musel totiž každou chvíli dokrmovat, takže byl tak hodný a dal nám i směs, na kterou byl zvyklý.

Re: Petr

(no-doubt, 16. 5. 2012 4:24)

Pokial hovarime o M. Bartlovi tak sme potom rodina. Aj moj mimozemstan je z Rousinova :-D

.........

(Danuš, 4. 5. 2012 11:11)

Zdravím,
teda musím říct, že s tím "tytyty" nesouhlasím. Máme žaka 3 roky a když něco ničí a řekne se mu "tytyty" tak toho okamžitě nechá. Je to individuální. Záleží na tom, na jakýho papouška s jakou povahou narazíte. :)

Žako

(Vlastík, 8. 12. 2011 21:40)

Vidím, že tady ještě moc lidí nepíše. Tak třeba začnou. Taky něco přidám. Před třemi týdny jsem si koupil Žaka, kterého jsem vrátíl. Takže jsem vlastně koupil až na podruhé. Né , že bych chtěl, ale mám doma malé dětí a ten první strašně kloval. Měl už pět měsíců, byl to sameček, chovatelka si toho byla vědoma, pochopila a papouška po třetím dnu vzala zpět. Teď mám samičku a zatím je úžasná. Má tři měsíce a začíná pomalu žvatlat. Je sice menší, ale to neva. Možná je to ještě věkem. Jinak kdybyh měl kupovat znovu, tak určitě staří max. do tří měsíců. Když jsem kupoval druhého, měl přes dva měsícé. Je sice trošku práce s dokrmováním, ale to se přežije. Vše co chceme mít trochu lepší, tak proto musímé něco objetovat. To se týče všeho a nejen ptáka. Tak ať Vás papošcí poslouchají. Všechný zdravím

...

(sára, 24. 8. 2011 11:32)

možná by stálo za to napset sem i jak jsou žakové legrační a kolik si s nima užijete zábavy.

poděkování

(Petr , 17. 6. 2011 19:40)

moc vám děkuji za odpověď

poděkování

(Petr , 17. 6. 2011 19:40)

moc vám děkuji za odpověď

anet

(žako kongo, 13. 6. 2011 7:16)

Děkuji to potěší,

vždycky mě zajímalo jaké je to mít doma dva žaky. Pořád zvažuji, že Kubovi koupím kamaráda, ale mám strach jak se bude chovat a jestli nepřestane třeba mluvit. Četla jsem spousta názorů, že když si pořídili druho žaka tak se hrozně prali a museli být odděleně. Asi je to sázka do loterie, pokud je nemáte od mala spolu.
Pokud sem ještě zavítáte, tak mi napište jaké to je mít dva žaky, jestli je máte koupené zároveň, nebo nejprve jednoho a pak druhého. Dost mě to zajímá.

Děkuji