Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovíčka-co už umíme

4. 6. 2010

Slovíčka

umíme zpívat různé melodie 

Kubíku

Kubíčku

čau Kubíčku

čau kubiku

ahoj

haló haló kubíčku

poď

čau Vendy

čau Oli

co tam děláš?

co?

proč?

čauvec

štěkám jako pes

mňoukám

pípám jako mikrovlnka. 

 

kubiku poď

fuj

 Malá historka:

Máme doma dva labradorské retrívry, kteří spávají na chodbě. Když štěkají tak je náš Kuba slyší. Stává se nám, že špatně zavřeme dveře do kuchyně a psi už se tam producírují. Nedávno jsme seděli v obýváku a měli jsme zavřené dveře. Najednou začali štěkat psi (což bylo v pořádku, páč zase něco slyšeli venku) a hned v zápětí se ozval štěkot z kuchyně. Tak už jsem letěla celá rozčilená, že se ta psi zase dostali a kramaří. Doběhnu, dívám se na všechny strany a žádný pes. A náhle se ozvalo z klece haf haf .... takže doma máme prakticky 3 pejsky :-)

Byla bych ráda za názory, kdy Váš papoušek začal mluvit, protože se to nikde nemůžu dočíst.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nas Charli

(Zaneta, 16. 12. 2010 11:15)

Dobry den,
moc se mi libi vase stranky. Moc pekne pisete o svych zkusenostech a zazitcich :o). Mam doma zaka Charliho, kteremu budou v dubnu dva roky. Zacal mluvit kolem 5-ti mesicu "ahoj" a pak trvalo asi dalsi mesic nez se naucil dalsi slovo "kuku" a tak to slo po mesici dal. Po prvni roce se nam rozpovidal tak, ze se kolikrat smejeme a popadame za bricho. Kolikrat z tech slovicek ktere umi vytvori i logickou vetu :o)
Dnes uz Charli umi - ahoj, cau, Charlik, Charlinek, Charlicek, spinkat, dobrou noc, dobre rano, milacku, petriku, pojd, lumpe, lumpiku, no, jo, oooo, aano, sikovny Charlik, chchachachacha - smich, babi, babicko, pojd podrbej Charlika, jak se mas, ja hlidam, Charlik hlida, na bidylko, halo halo, super, copak, hodny Charlik. Je to opravdu sranda, kdyz prijde treba navsteva a Charli spusti Milacku ja hlidam :o)). Je to nase zlaticko :o).
Cetla jsem vase povely a mohu pridat inspiraci: naucili jsme Charlika na povel "kakat, kakej", aby se vykakal. Muzu rict, ze se tento povel naucil a z 90 % se vzdy povede. Odmenou je pochvala "aano sikovny Charlik". Dnes vzdy kdyz kaka chvali se sam "ano sikovny Charlik" a my vime ze se vykakal. Doprovodny zvuk dopadu do klece nam to potvrzuje i ve chvili kdy se nedivame :o). Samozdrejme, ze jsou chvile kdy se zapomene, tech uz nastesti neni tolik :o).
Mejte se moc pekne, krasne Vanocni svatky a hodne upovidanych zazitku s vasim Kubou v novem roce. Zaneta

Re: Nas Charli

("kakání do klece", 30. 10. 2012 15:13)

Dobrý den, jestli někdo víte, jak naučit žaka, aby chodil kakat do klece, napište, prosím, na P.Chocova@seznam.cz ...mooc děkuju za tipy ;)

jůůůůůůůůůů

(Verča, 24. 10. 2012 12:44)

ještě moc nemluví ale skouším ho naučit mluvit a ta hystorka je hezká

nazor

(zuzka, 7. 5. 2012 23:14)

dobry den mam doma filipka mesic v knizce jsem se docetla ze se nauci mluvit od 6mesice tak do 1roku,ja ho mela doma ani ne 14 dni a uz zacal mluvit tak ze ze ve 4 a pul mesice mel kdyz zacal mluvit jeho prvni slovo bylo ČAU ČAU.

.............

(Danuš, 4. 5. 2012 11:27)

Náš Pepík se narodil 9.9. 2009. 21.12. 2009 jsme si ho přivedli domů a na Štědrý večer už říkal první slov "PEPÍČEK" :) Jinak ho máme volně puštěnýho na zahradě(nemá zastřižený křídla) a lítá si ze stromu na strom, mimo zahradu se docela bojí. Je hodně přátelskej. Ale doted nevíme, jestli to je holka nebo kluk. Ten chovatel si nebyl uplně jistý. Dá se to nějak poznat bez operace?

kecálkové

(ilona, 20. 11. 2011 12:18)

Ahoj - moc pěkné stránky!
Já mám doma Anetku : http://kongo.webnode.cz
Začala mluvit až v roce, ale teď je ticho jen když spí :) Stále kecá a učí se nová slova. Už si to bez ní nedovedu představit.

ráda si vyměním odkaz/banner na papouščí web (váš za můj)
Ať se daří a ptáčci jsou vždy v pohodě!

žako kongo

(Johny, 5. 2. 2011 15:00)

dobry den, tak vám můžu říct, že takhle jsme se doma dlouho nezasmáli. A to jsme si váš příspěvěk četli minimálně třikrát.MOC MOC vám děkuji za takovéhle příspěvky, jsou úžasné. Také jsem podlehla žakouškům, přeji Vám plno takových zážitků.

Johny

(Tereza, 5. 2. 2011 13:59)

Dobry den, kamaradky babicka ma Zaka Johnyho.Je mu skoro 12 let a da se s nim normalne bavit, jako napriklad "pohlad me..." "Nepohladim, ty me dobnes" Ja budu hodny, jenom prstickem, koukej jak jsem hodny..." "Johny, jestli me dobnes!" "ne, ne, ja jsem hodny, jenom hlavicku ti dam, pohlad me..." Pak ho prstem pohladite, on vas dobne a potom prijde hluboke "HAHAHAHAHA" :D.Nebo se na sebe diva do zrcadla a rika "Krasny Johny, I love you, Johny, opravdu krasny Johny".Jednou k nim prisla navsteva, dve damy, podivat se na Johnyho, jeste nikdy ho nevidely.A povidaj "Je, ty jsi krasny...Tak kdy uz nam neco povi...povidej neco..." On se na ne podival a rika "Co cumite vy pi..." Ano, i takove vety se dokaze naucit :D.Nedavno videl deti za oknem, zavodily kdo dal doplivne...ted maji poplivany cely byt :D.A take moc rad zpiva, nejradeji ma jednu, tu zpiva uz 10 let "Sedi sokol na javori", a kdyz se mu nejaka pisen hodne libi, staci mu ji pustit jen jednou a hned si ji zpiva.Planuju si tenhle rok take Zaka koupit, uplne jsem se do nich zamilovala :).Preji hodne uspechu s Kubickem ! :)

mluvení

(misulk, 6. 1. 2011 11:38)

náš papoušek se taky menuje kuba


náš kubíček začal mluvit okolo 1 roku

Re: mluvení

(žako, 7. 1. 2011 5:45)

Kuba je takové oblíbené jméno pro papoušky. Nám se to taky začíná potvrzovat, že kolem roku začínají hooodně mluvit a to opravdu hodně. Někdy nezavře zobáček celou sobotu. Pořád dokolečka,kubíku, kubíčku pak dotoho zapojí ještě štěkání štěněte, mikrovlnku a pak kuká jak kukačka :-). Už dvakrát řekl ahoj, které se ho tak horlivě snažím naučit, ale pořád si není s tímhle slovem jistý v kramflekách tak to říká tak opatrně a málo. Každopádně děkuji za příspěvek.

mluvení

(misulk, 6. 1. 2011 11:37)

náš papoušek se taky menuje kuba a


náš kubíček začal mluvit okolo 1 roku

Zdravím Charliho a Žanetku

(Charli, 16. 12. 2010 13:31)

To je úžasné kolik umí slovíček, taky se nemůžu dočkat až začne pořádně mluvit. Tento povel mě taky napadl, ale nějak nebyl zatím čas ho zrealizovat, a že by se kolikrát hodil :-) . Díky moc za Váš příspěvek a taky Vám přejeme krásné a klidné svátky!

to mám obrovskou radost

(žako, 13. 12. 2010 7:54)

Jsem ráda, že se Vám líbí stránky. Napadlo mě to, protože než jsem si pořídila Kubu nemohla jsem se nikde nic moc dočíst, tak se sem snažím psát své zkušenosti. Takže mooc děkuji! Snažím se teď kubíka učit nové slovíčka, ale zatím si pořád povídá to své. Zrovna jsme se přestěhovali do nového domku tak jsem mu postavila novou klec, noo spíš voliéru :-).V nové voliéře je jak doma a povídá mnohem víc než v té staré. (pak sem vložím fotky, jenže ještě nemáme zapojený internet a v práci je to složité). Ráda bych viděla Vaši Zuzinku. Budu ráda, když mi pošlete na email vendula.polackova@seznam.cz fotečku. Kuba bohužel nemá test na pohlaví, takže ani z určitostí nevíme zda je to samec, ale nám je to zatím jedno, je to prostě náš Kuba. Ještě jednou děkuji a přeji krásný den.

Naše Zuzka

(Monika, 12. 12. 2010 20:31)

Dobrý večer, pročitám si tu váše články a hodně mě zaujaly. Já mam žakouška Zuzinku 3 měsíce ale má už 6měsicu. Prozatim na nás dělá kuku a vola tim na nas rano nas budí at už ji pustíme ven, pomaličku začína mluvit i zuzanko ty samohlasky a semtam si něco brepta pod zobákem ale moc ji ještě nerozumíme, hodně jsme se dočetla že začinaj mluvit až kolem toho 9měsíce a tež podle toho jak se mu člověk věnuje. 'Váš kubík je pěknej krásne fotky mate. :-)