Jdi na obsah Jdi na menu
 


Handicap u ŽAKO KONGO

kuba-2.jpgHandicap u papoušků

Často se setkávám, když z nudy projíždím inzeráty na Žako kongo, že prodají papouška, který má špatný zobáček, nohu, křídlo.

Náš Kuba má část nohy pryč, když vytahovali mládě z budky matka mu ucvakla kus nohy. Takže když se dobře podíváte na fotky uvidíte, že na jedné noze vůbec nemá drábky.

Nejprve jsme měli pochybnosti, zda takové mládě vzít, aby ho to moc neomezovalo, ale opak je pravdou. Když byl malý tak s tím problémy měl, že se špatně držel na nohách, nemohl lézt po plotě a tak vůbec, ale jak rostl tak se nožku naučil používat a řeknu Vám, že ji používá líp než tu "zdravou" ikdyž nemá drápky tak si do ní chytá piškotek i hrozny.

A musím říct, že když po Vás leze je to příjemnější, než z tou drápkovou nohou z kterou Vás poškrábe. Možná mnozí z Vás to budete zavrhovat, že by jste si nic takového nekoupili, ale podle nás je to to nejlepší co jsme mohli udělat. Jiného papouška už bychom nechtěli a neměli bychom. A jestli budeme do budoucna kupovat Kubíkovi, třeba nějakou společnici :-) tak se nebudeme koukat po nějakém výstavním kusu, protože už víme, že je naprosto jedno jakého si vyberete, hlavně aby se Vám líbil.

Takže pokud nechcete nějaký výstavní kus neváhejte, opravdu se to vyplatí. Kubík nám to všechno vrací ve velkém. Je to SUPER žakouš.

 

Ráda bych znala i názory těch co mají třeba papouška s hendicapem, jaký je a zda ho to moc neomezuje.

 

Díky moc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ara zelenokřídlá

(Michaela, 3. 5. 2011 12:33)

Dobrý den. Děkuji za vyjádření, je to těžké rozhodnutí. Dívala jsem se na detailní fotografie a vidím, že Kubíček nemá drápky vůbec a ani ten prst co má mít vzadu, tak nemá, takže když to tak srovnám, tak je to dost podobné, akorát že ara má ještě nožičku zlomenou a je to už velký a těžký papoušek. Chci se Vás ještě zeptat jak to dělá když třeba sedí na bidle a dáte mu nějakou dobrůtku, tak jak ji jí když do nožky nemůže nic uchopit? Nebo jak zvládá přistávání? A chůze po bidle nebo normální chůze jestli je vidět že kulhá nebo ne? Ještě by mě zajímala cena handicapovaných papoušků, já mám možnost pořídit aru za polovinu - 20 tis. Nevím jestli cena není vysoká.

ara zelenokřídlá

(žako kongo, 3. 5. 2011 5:43)

to záleží jen na Vás,když se podíváte na nějakou detailnější fotku Kuby tak uvidíte, že on má taky pomale jen kloub na noze a řeknu Vám stou nohou lítá i běhá jako drak. když byl malej tak ji neuměl používat, pořád padal, ale teď ani nepoznáte, že mu chybí prsty. Naučil se stím žít skvěle a když mi přilétá na ruku věřte mi, že jsem ráda za tu nohu bez drápků :-). Je to čistě jen na Vás zda mu budete věřit a risknete to sním a nebo pak už zbývá jediná možnost koupit si zdravé mládě.
Přeju dobré rozhodnutí a ať se Vám daří.

Ara zelenokřídlá

(Michaela, 2. 5. 2011 11:06)

Dobrý den. Děkuji za odpověď. Tak už jsem mládě viděla a bohužel ještě ten delší prst, který má směřovat dozadu, tak směřuje dopředu, z toho důvodu je možné, že se touto nožičkou neudrží na bidle. Jinak je to krásné a zdravé mládě a je vidět, že bude i hodná. Takže vůbec nevím jak se mám rozhodnout, nedokážu si vůbec představit, jaké bude když nožičku nebude používat. Tím prstem hýbe, ale tou zlomeninou se přerušila nějaká šlacha, která asi drží prst vzadu. Možná se bude při chůzi opírat o nožičku nebo možná spíš o ten kloub, protože je vidět, že v těch prstech nemá takovou sílu. Nevím. Strašně ráda bych si ji vzala, ale nevím jak to psychicky zvládnu a hlavně nevím jestli papoušek může žít třeba s jednou nohou - v případě, že by ji vůbec nepoužívala.

Ara zelenokřídlá

(žako kongo, 2. 5. 2011 6:03)

opravdu to chce to mládě vidět. Ale i to může být napohled jinačí než za půl roku. Když jsme viděli našeho Kubu,měl problém pohnout se dopředu. Skoro pokaždé spadnul. Ale jak říkám, rychle si na ni zvyknul a teď už ani nevnímá, že by z nožkou něco měl. Dle mého názoru zas takový problém by to nemusel být, když má tu nožku jen pootočenou.

df

(kf, 27. 3. 2011 20:38)

:D

žako

(Romana Havlová, 8. 12. 2010 13:41)

dobrý den,prosím o radu,kde takového žaka s handicapem sehnat, ráda bych se o něho starala ale nevím kde ho sehnat za nižší cenu.prosím poradťe.

Re: žako

(zako kongo, 9. 12. 2010 6:51)

Zdravím,

to je těžké. Nemůžu Vám nic jiného říct než hledat, hledat a hledat. Já ho našla na www.ifauna.cz , ale hodně inzerátů se žakem je i na www.bazos.cz nebo podobných portálech. Chce to číst inzeráty, většinou tam píší zda má žako nějaký hendikap, tudíž by měla být snížena i cena. Nebo naopak si podat inzerát na těchto portálech, že hledáte žaka s handikapem do určité ceny a věřím tomu, že se Vám určitě někdo ozve. Dávejte si pozor, aby po Vás někdo nechtěl peníze předem, upřednostňujte při předání je to pro Vás bezpečnější. Přeju hodně úspěchu při hledání!!

Re: Re: žako

(Vendula, 22. 3. 2011 16:57)

myslíte že mám riskovat koupi žaka bez testů na PBFD a APV, sice odchován v bytě, ale není to riziko?

PBFD a APV

(žako, 23. 3. 2011 5:53)

Dobrý den,

samozřejmě je to riziko si koupit papouška bez testů. Pokud máte možnost vždy je to lepší mít tyto dokumenty. Sama, ale musím říct, že mi je nemáme a Kuba je zdraví. Nemůžu Vám, ale zaručit, že to bude i u papouška, kterého si koupíte.
Hodně štěstí při výběru.

amazonan

(roman, 12. 3. 2011 12:24)

take mame amazonanka bez drapku na obou nohou take ho to neomezuje je to velky mazel a vubec mi nevadi ze drapky nema...

mame žakouna s hendikepem.

(milan, 26. 1. 2011 13:58)

Dobry den mame žaka asi holku , je to naš BERTIČEK. ma udajně poškozenou pateř, no jak byl maličky tak se špatně pohyboval jako při chuzi,, dnes ma rok apul je to super lita šplha děla vše co ma chovatel jak jej vyděl tak nevěřil že je to on co nam prodal, naš žakyn ma pod křidly červene pirka tak je musel chovateli ukazat že je to on. jo a bertik už mluvi take se divil. s pozdravem. M.G

Re: mame žakouna s hendikepem.

(Franta, 5. 2. 2011 11:17)

Zkuste prodejce pana Čecha z Hranic,mněl takoveho se špatnou nožičkou ,ale byl šikovny.Mněl ho před pul rokem.Bylo to 30 denní mladě.S pozdravem

Re: mame žakouna s hendikepem.

(tondach.123@seznam.cz, 17. 2. 2011 6:52)

za kolik penes muzusi ho od vas koupit za 3000 a jemi 11 let ale ja to chci prostrejdu on ma 9 volier ale nejspis bude doma a kde bydlite a ozvetese dneska napiste

máme žakouna s hendikepem

(žako kongo, 31. 1. 2011 12:00)

Tak to je úžasný! myslím si, že zvířata s hendikepem si zaslouží šanci a že vám to tisíckrát oplatí. Vy jste toho důkazem. Přeji hodně štěstí s Vaším žakouškem Bertičkem.