Jdi na obsah Jdi na menu
 


DISKUZE

Sem můžete vkládat Vaše dotazy ohledně žaka konga, buď já nebo někdo s návštěvníků Vám je může zodpovědět.

Mě osobně by například zajímalo rozmnožování žaka konga, takže jestli někdo máte zkušenosti, sem snimi. :-)

Děkuji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DADI

(žako kongo, 14. 10. 2011 19:23)

Dobrý den,
Kuba nikdy neměl problém s ostatními zvířaty a to máme dva labradorské retrívry.většinou jsme je tedy drželi od sebe, je lepší jim nedávat záminku,protože psi honí co se hýbe a když tako lítá po domě,dost je to láká ho chňapnout.Taky se může stát,že se časem naučí mluvit jeho jméno a je to dosti nebezpečné,když na něj zavolá např. charlie ke mě :-). Kuba umí např. zapískat tak jako když voláme psi.Musíme dávat pozor,ale vzhledem k tomu,že máme psi už venku takovou starost nemáme. Pokud jste ještě žádného většiho papouška neměla. Nevadí,důležité je se o něm co nejvíce dozvědět. Já před kubem měla jen andulky. :-). Záleží čistě na Vás jak se na to cítíte a jestli si dostatečně věříte.

Dobrý den

(Dadi, 14. 10. 2011 12:42)

Chtěla bych si pořídit také nějakého žakouška, ale mám doma ještě yorkšíra, chtěla bych se zeptat jak se ty zvířátka snášejí a také jak vychází žako s dětmi, miminkem?Je to vhodný papoušek pro mě, když jsem doma vživotě žádného ptáka neměla?
Dost jsem se tady toho dočetla, je tu super Info, ale pořád mám ještě spoustu otázek.
Děkuji :-)

kontakt

(Karlos, 9. 10. 2011 11:53)

zdravím vás vaše stránky jsou moc pěkné marne pátrám po kontaktu na vás, máme doma čerstvě žakouše a potřeboval bych nějaké rady jestli mi mužete písnout na vas tel. do emailu budu rád Díky email:terry.john@seznam.cz

Žako

(Jana, 7. 7. 2011 17:16)

Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo samičku žaka a jestli mluví. Té moje má A5měsícu a furt nic. Někdo mi říkal že holky nemluví, tak prosím o odpověd. Děkuji

Re: Žako

(Monča - zuzi, 15. 8. 2011 15:09)

Já mam holku zuzi začala mluvit kolem 8 měsíců ted má rok a 2měsíce a kecá ji to, záleži jak se ji věnujete zuzi říka - ahoj , čau , kokoušku, kuk, ku -ku, halooo, fůj, žakoušku, štěká jako pejsek, au - au. Tak že když se mu budete věnovat tak vám začné též mluvit :-)
Křídla nemá zastřihnute a ráda se mazlí a nejradějí dáva pusinky, někdy se ji to tak líbi že ne a ne přestát ':-D

poděkování

(Tomáš, 11. 8. 2011 19:14)

děkuji, za odpověd ja jsem taky pro nazor nezastříhávat

Tomáš

(žako kongo, 9. 8. 2011 14:52)

tak to se ptáte špatnýho člověka :-). Já jsem toho názoru, že křídla by měly zůstat tak jak je příroda ptákům nadělila. Je to jako kdyby Vám zařízly nohy, aby jste málo chodil. Kuba je zastřihlé nemá a zvyklý je na mě ažž doost :-).Je šťastný, když se může proletět. A nedokážu si ho představit jako chodíci "slepici" po zemi. A na mluvení si taky stěžovat nemůžu, co byly Kubovi skoro dva roky, rozkecal se jako dítě. Říká plynule věty a každý týden nás něčím novým překvapí.
Takže bohužel asi nejsem ta správná osoba co by Vám mohla říct zda je to pravda nebo ne, nemám stím zkušenosti a nikdy mít nebudu :-). Hodně štěstí při rozhodování.

zastřihlá křídla

(Tomáš, 9. 8. 2011 13:49)

Prosím o radu,
je lepší papoušku zastřihnout křídla ale nevím zda je to pravda a co je lepší a jestli by ho to neomezovalo kdyby je mněl zastřihlí už za mlada.
Slyšel jsem ze si na vás více zvykne a bude více mluvit a lepši se je naučí říkat
a více si s ním užijete a není tak divoký.
Prosím o radu nemám žádné zkušenosti.
předem děkuji

žako-rozmnožování

(jarča, 2. 8. 2011 11:23)

Dobrý den,ráda bych si pořídila žaka a potřebovala bych nějaké informace o chovu a zda se dobře rozmnožuji,nebo zda je to problém.Děkuji za jakékoliv informace Jarča

Aneta

(žako kongo, 26. 7. 2011 13:11)

Ne nebojíme, protože okno a všechny otvory kudy by mohl vyletět zavíráme. :-)

Jana

(žako kongo, 18. 7. 2011 11:17)

myslím, že máte ještě čas, aby mluvila Kuba začal taky mluvit až kolem roku. Nemějte strach. Rád opakuje slova, když mu je řeknu se zvláštní intonací, která ho zaujme.